
عرق عبارت است از؛ ادرار رقیقشده. چراکه ترکیبات عرق و ادرار مشابه یکدیگر هستند. به همین جهت اگر عرق مدتى بماند بدبو خواهد شد و در آن محل ممکن است ناراحتىهاى پوستى ایجاد کند، مانند: خارش، سوزش، پیدایش جوش، غرور و لکههاى قرمزرنگ به نام عرقسوز که در چنین مواردى بایستى تحت درمان قرار گرفت. عرق کردن به مقدار کم براى نرم شدن پوست لازم است، اما اگر بیشتر از حد طبیعى باشد زیان مىرساند. بیشتر بیمارىهاى قارچى همچنین باکترىها و میکروبها در محلهاى عرقزا زندگى مىکنند، لذا خیلى زود محل تعریق بدبو مىشود. چگونه از شر عرق کردن زیاد خلاص شویم ؟ با ما در این مقاله همراه شوید.
به عرق بیش از حد هیپریدروئید یا بیماری هایپرهیدروزیس می گویند که بسیار بیشتر از یک عرق طبیعی است. نوعی از هیپرهیدروز (تعرق شدید) که معمولا بر روی دستها، پاها، زیر بغل یا صورت تاثیر میگذارد حداقل یک بار در هفته در طول ساعات بیداری اتفاق میافتد. تعریق زیاد معمولا در هر دو طرف بدن اتفاق می افتد.
علت تعریق زیاد :
- گرمای زیاد
- فعالیت بدنی شدید
- رژیم غذایی
- نگرانی و اضطراب و عصبانیت
- غدد تعریق بیشتر
- بارداری
- یائسگی
- ابتلا به دیابت
- بلوغ
چگونه از شر عرق کردن زیاد خلاص شویم :
- آب جوشاندهى مورد و گلاب را مخلوط کنید و بمالید.
- گل محمدى، گلنار فارسى، کندر، اقاقیا و مازو را نرم بسایید و با گلاب مخلوط کنید و بمالید.
- گل ریواس و مورد را نرم بسایید و با آب مخلوط کنید و بدن را با آن بشویید.
- نخود خام، مورد، گلنار فارسى و پوست انار را نرم بسایید و بر آن بپاشید.
- استفاده از صابون نوره : این صابون به کاهش تعریق بدن کمک میکند.
- هر روز 5 گرم غاریقون را نرم بسایید و با نیم یا یک استکان عسل مخلوط کنید و بخورید.
- پوست سبز گردو 5 گرم، گل زوفا 10 گرم و گل پوره 15 گرم، همه را نیمکوب و مخلوط کرده، بعد به 7 قسمت تقسیم شود و هر روز عصر یک قسمت از آن را بجوشانید و آب آن را صاف کرده، سپس با عسل شیرین سازید و بنوشید.
- خرماى سبز و کال را بکوبید و بر آن قسمت از بدن ضماد کنید.
- گلنار فارسى، گل محمدى، اقاقیا، گل ارمنى، سفیدآب قلع، مردارسنگ، مورد و مازو را نرم بسایید، بعد با گلاب مخلوط کنید و بمالید.
عدم استفاده یا کم کردن برخی از غذا ها که میتوانند سیستم عصبی بدن را تحریک کرده و علت تعریق زیاد در بدن باشند مانند فلفل، کافئین و الکل و همینطور غذاهای دیرهضم مثل شیرینی و فست فودها. استفاده از محصولات موضعی مانند ضد عرق ها که حاوی آلومینیوم کلراید هستند بسیار برای درمان تعریق زیاد موثر است.
درمان گیاهی معضل تعریق زیاد بدن:
- نارون کوه
- بابا آدم
- استراگالوس
- مریمگلی
- مارچوبه
برای درمان و جلوگیری از بوی بد عرق بدن، میتوانید ویدئوی های مربوط به آن را در اینستاگرام و آپارات مشاهده نمایید.
- کافه سبز
- 23 مرداد 1400
- 168 بازدید