بیماری های پوستی, مراقبت از پوست

ماسک خانگی خیار مناسب پوست چرب

ماسک خانگی خیار مناسب پوست چرب

از ویژگی‌های پوست‌های چرب، مستعد برای انواع جوش‌ها، خشک نشدن پوست و حالت چرب و براق آن است. پوست‌های چرب، بیشتر از سایر انواع پوست، در معرض بروز جوش قرار دارند. یکی از تاثیرگذارترین راه‌های کنترل چربی پوست و جلوگیری از انواع جوش، استفاده از ماسک خانگی است. شما می‌توانید با مواد غذایی ساده و ارزان انواع ماسک مناسب را تهیه کنید. اگر پوست چربی دارید؛ یکی از این ماسک‌ها، ماسک خانگی خیار مناسب پوست چرب است. با کافه سبز همراه باشید تا طرز تهیه چند ماسک خانگی خیار مناسب پوست چرب و همچنین خواص خیار و اثر دارویی آن را به شما معرفی کنیم. شما میتوانید برای تشخیص نوع پوست خود به مشاوره رایگان پوست و مو کافه سبز مراجعه کنید.

خیار:

خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می‌کرده اند. ایالت فلوریدا مهمترین تولید کننده خیار در آمریکا است و حدود یک سوم خیار کل آمریکا را تولید می‌کند. خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است. برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است. گلهای آن زرد رنگ که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژاد های مختلف ممکن است کوچک و یا دراز باشد.

خواص دارويی:

خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنک کننده بدن می‌باشد و به هضم غذا کمک می‌کند.

  1. ) خیار حل کننده اورات و اسید اوریک است بنابراین مرض نقرس را درمان می‌کند.
  2. ) خیار ادرار آور است.
  3. ) خیار خون را تصفیه می‌کند.
  4. ) سوپ خیار حبس البول را از بین می‌برد.
  5. ) عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می‌کند بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف می‌شود.
  6. ) خیار عطش را تسکین می‌دهد.
  7. ) خیار ملین است.
  8. ) خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروکهای صورت را از بین می‌برد و صورت را جوان می‌کند.
  9. )اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را سشتشو دهید.

خواص غذایی و درمانی خیار:

خوردن، بوییدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است. قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است. آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است. جوشانده پوست خیار، درمان خوبی برای یرقان است. یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب گوارایی است و صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج می‌نماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه می‌باشد، بهتر است.

اگر مقداری میخک را در آب خیار خیسانده و پس از 24 ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوش جان نمایید، رنگ رخسارتان باز می‌شود. در حقیقت به کبد شما جلا می‌دهد و روح را شاداب می‌نماید. اگر مبتلا به مرض قند هستید تا می‌توانید از خیار تخم خیار استفاده کنید. خیار از نظر طب قدیم ایران سرد است خنک کننده بدن می‌باشد و به هضم غذا کمک می‌کند.

سایر خواص درمانی خیار شامل موارد زیر است:
  1. ) ادرار آور است و برای رفع سوزش ادرار مفید است.
  2. ) خیار برای درمان مبتلایان به سوزش بند آمدن ادرار مفید است.
  3. ) خیار کبد را جلا می‌دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می‌کند.
  4. ) برای درمان اگزما، ترکیدن پوست و رفع خارش مفید است.
  5. ) جوشانده پوست خیار برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه روز متوالی آن را نوش جان نمایید.
  6. ) همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند.
اگر می‌خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید، همه روزه از لوسیون زیر استفاده کنید:

یک خیار معمولی را با دو لیوان آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود. سپس آن را صاف کنید و بگذارید سرد شود. بعد 50 گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب کرده و با این آب مخلوط کنید. آن را به هم بزنید و با پارچه صاف کنید. به محلول صاف شده 250 گرم الکل سفید و یک گرم اسانس گل سرخ اضافه کنید وکاملا هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.

مضرات:
  •  اشخاصی که ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.
  • خیار نفاخ است، چون سریعاٌ در معده فاسد می‌شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می‌توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.
  • همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند. کسانی که نمی‌توانند خیار را خوب هضم کنند، باید آن را با نمک بخورند.
چند ماسک خانگی خیار مناسب پوست چرب:

در تهیه هر نوع ماسکی برای پوست چرب، هدف این است که چربی اضافی پوست جذب شود، التهاب و تورم مجاری منافذ پوست رفع شود، پوست از باکتری‌های مولد جوش پاک‌سازی شود و میزان تولید و ترشح چربی نیز کنترل شود. انواع ماسک خیار برای پوست چرب می‌توانند همه این وظایف را به خوبی انجام دهند.

ماسک خیار و ماست:

ماست، یکی از نرم‌کننده‌های پوست است و به علاوه اسید لاکتیک موجود در آن، پوست را به خوبی تمیز می‌کند و جوش‌ها را از بین می‌برد.

۲ قاشق غذاخوری ماست (کم چرب) و ۲ قاشق غذاخوری آب خیار را با یک دیگر مخلوط کنید. سپس این ماسک را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه روی پوست صورتتان بگذارید تا پوستتان را حسابی خنک و آب رسانی کند.سپس با آب سرد شستشو دهید.

خیار، آبلیمو، گلاب و گلیسیرین:

شما با استفاده از آبلیمو تازه می‌توانید جوش‌های صورت خود را خشک و به مرور زمان کاهش دهید؛ چربی پوستتان کنترل کنید و لکه‌های ناشی از جوش‌ها را نیز محو کنید. گلاب، یکی از پاک‌کننده‌های ملایم و التیام‌دهنده التهابات است که به همراه گلیسیرین، رطوبت پوست شما را تامین و سپس حفظ می‌کند.

  • 1 قاشق غذاخوری آب خیار
  • 1 قاشق چای‌خوری گلاب
  • 1قاشق چای‌خوری گلیسیرین

تین مواد را به خوبی با یک دیگر مخلوط کنید و اجازه دهید تا ۲۰ دقیقه روی پوستتان باقی بمانند. سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید.

ماسک خیار و زردچوبه:

زردچوبه، خاصیت ضد التهابی دارد و در از بین بردن جوش‌ها و لکه‌های پوستی شهرت زیادی دارد.

  • ۱ قاشق غذاخوری آب خیار
  • ۱ قاشق چای‌خوری آبلیمو تازه
  • ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه

این مواد را با هم مخلوط کنید. ترکیب به دست آمده نباید خیلی آبکی یا خیلی سفت باشد (باید غلظت آن به اندازه‌ای باشد که از روی پوست به راحتی نریزد). با یک فرچه روی صورت خود بمالید و سپس این ماسک را پس از ۱۵ دقیقه، با آب ولرم بشویید.

برای مراقبت بیشتر از پوست، می‌توانید ویدئوی های مربوط به ماسک صورت را در اینستاگرام و آپارات مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *