مشاوره رایگان پوست
مشاوره پوست و مو
ماسک جلبک دریایی
ماسک جلبک دریایی
کرم جلبک دریایی
کرم جلبک دریایی
قرص جلبک اسپیرولینا
قرص جلبـک اسپیرولینا
ماسک ضد ریزش مو کافه سبز
ضــد ریــزش مــو و سفیدی
ماسک ضد چروک
ضــد چیــن و چـــروک پوست
صابون جلبک دریایی
صابـون جلبـک دریایی
ماسک روشن کننده پوست کافه سبز
ضـــد لـــک و تیرگی پوست
ماسک ضد جوش کافه سبز
ضــــد جـــــوش و آکنـــه
مزاج صفراوی - تست مزاج شناسی

مزاج صفراوی

مزاج صفراوی چیست؟

صفرا در لغت به معنای زردی است.این خلط را در قدیم کف خون می‌نامیدند. علت بوجود آمدن مزاج صفراوی ، مصرف غذاهایی با طبع گرم و غذاهای تند و چرب می باشد. از جمله وظایف مهم صفرا، آگاه نمودن فرد از حالت دفع است.

ویژگی های ظاهری افراد صفراوی مزاج :

افراد صفراوی مزاج دارای پوست گرم و خشک هستند، رنگ پوست، زبان و چشم هایشان زرد است. جوش و آکنه های پوستی، خارش و گرمی دست و پا، طاسی یا ریزش مو در سنین جوانی، احساس خشکی در بینی، فرورفتگی زیر چشم ها، میل به خوردن خوراکی های ترش، یبوست و بواسیر به علت خشکی مزاج، احساس بی حالی در حمام، داغی کف پاها و لذت بردن از نسیم سرد در افراد صفراوی مزاج دیده می‌شود.

ویژگی های رفتاری و فکری افراد صفراوی مزاج :

این افراد دارای پشتکار زیاد، مدیر و منظم، معتقد به برنامه ریزی در کارها، رُک، کم حوصله، عصبانی و پرخاشگر، خشمگین، منفی باف، پرحرف،علاقه مند به ادبیات و ریاضیات، با اراده، عاشق، حساس، اینده نگر، دقیق در تصمیم گیری، حاضر جواب، باهوش، علاقه مند به ورزش های خشن مثل بوکس،کارته و….، لجباز، علاقه مند به کشیدن سیگار، ریزبین (به هرکاری سرک می‌کشند) و دارای میل جنسی متعادل می‌باشند.

مزاج صفراوی 1
نشانه های غلبه صفرا :

تشنگی و سوزش جگر، زبری پوست صورت، زردی چشم، کدورت ادرار، عصبی شدن، ناراحتی معده، تلخی دهان، کم اشتهایی، حالت تهوع، سردرد و درد شقیقه، سیاهی رفتن چشم، سرگیجه، خشکی پوست، ترک خوردن پوست دست و پا، گرمی بدن یا داشتن تب، جوشش فم المعده، دیدن خواب های هولناک (مانند جنگ و ستیز)، پوسته پوسته شدن پوست سر (شوره ی سر)، نمایان شدن لکه های سفید یا قهوه ای در صورت و یا دیگر اعضای بدن، ریزش مو، ابتلا به بیماری آلوپسی (ریزش موضعی مو)،علاقه به نوشیدن آب یخ و خوردن یخ، یبوست مزاج، بهانه جویی و تند خویی، این گونه افراد را صفراوی مزاج می‌گویند.

همه یا اکثر نشانه های یاد شده در بیشتر افراد صفراوی مزاج دیده می‌شود، البته میزان بروز این نشانه ها به مقدار غلبه ی صفرا بستگی دارد.

غذاهای مضر برای افراد صفراوی مزاج :

چای، قهوه، نسکافه، لبنیات، تخم مرغ و غذاهای فریزر شده، زود پز شده و سرخ شده، سس و رب، غذاهای چرب و پرحجم، ماکارونی، آش رشته، سیر و کلیه ی غذاهای گرم، ادویه جات تند، آب یخ، نوشابه، نوشیدن مایعات همراه با غذا یا بلافاصله بعد از غذا، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، اجیل شور، گوشت قرمز، بریده بریده غذا خوردن (یعنی انسان مدام در حال خوردن باشد مانند تخمه شکستن و خوردن تنقلات)، خوردن بادمجان، موز، کلیه غذاهای ساندویچی (مانند سوسیس، کالباس، کوکتل، سمبوسه، فلافل، پیتزا، همبرگر و خوردن خربزه، اناناس و طالبی.

علت ممنوع بودن این غذاها برای افراد صفراوی مزاج این است که ph این غذاها و نیز ph کبد بالاست. استفاده از این مواد باعث افزایش دمای کبد و ترشح زیاد صفرا و در نتیجه، ایجاد راه بندان در مجاری کبد می‌شود.

این حالت موجب تشکیل سنگ های صفراوی در کیسه صفرا میشود و علائمی نظیر یبوست، زرد شدن چهره، دردهای شدید در ناحیه ی سمت راست بدن در زیر دنده ی راست را در پی دارد.

غذاهای مفید برای افراد صفراوی مزاج :

همه ی انواع مرکبات، انار ،شاه توت، خیار، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، آلو، گوجه سبز و زرشک برای افراد صفراوی مزاج مفید هستند.

بهترین دارو برای این افراد هندوانه، گرمک، کدو خورشتی، هویج فرنگی، روغن زیتون، سوپ جو با پاچه ی گوسفند و همراه با تعدادی آلو بخارا و سبزی جات مانند اسفناج و گشنیز و لیموترش تازه و روغن زیتون است.

همچنین سیب زمینی بخار پز، قارچ، بامیه ی خورشتی، پیاز، برگه ی هلو، برگه ی زردالو، مغز بادام خام، برنج سفید با روغن زیتون، کدو حلوایی، نخود فرنگی، عدس،ماش، جوی دو سر، مخمر اب جو، لیموعمانی برای افراد صفراوی مزاج بسیار مفید است.

نوشیدن روزانه ۱تا۳ لیوان اب زرشک، نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت و نیم بعد از آن نیز فوق العاده است.

بذرهای ملین مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، تخم مرو، بارهنگ و بالنگو، ترشی جات طبیعی، مغز فلوس، شیر خشت، ترنجبین، عسل به مقدار کم و همراه با لیموترش تازه و به صورت شربت شده که به ارامی میل شود، انگور، کاهو، مغز خیار، تخم کدوی خام، تخم خیار، مغز تخم هندوانه، تخم کاهو، از هرکدان به مقدار مساوی مخلوط کرده آسیا شود و روزی دوبار و هربار یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب مخلوط گردیده و میل شود.

اصلاح افراد صفراوی مزاج :

در مجموع این افراد باید از خوراکی های سرد و خنک استفاده کنند .عرق کاسنی و عرق شاه تره بهترین نوشیدنی برای این گونه افراد است، آنها برای شستشوی سر و بدن خود باید از سِدر استفاده کنند. بهترین روش برای اصلاح افراد صفراوی این است که از خوردن خوراکی های گرم بدون مصلح پرهیز کنند تا بتوانتد سلامتی خود را حفظ کنند.

خوراکی هایی که موجب اصلاح مزاج در افراد صفراوی می‌شود، عبارتند از: لیموترش، زرشک، نارنج، گریپ فروت با عسل، تَرنَجبین، کاهو، کیوی، الو بخارا، الوچه، اسفناج، تمرهندی، لیموشیرین، پرتقال، نان جو و آش جو می‌باشد.

جهت شناخت نوع طبع و مزاج می‌توانید به تست مشاوره آنلاین مزاج شناسی مراجعه نمایید تا از خدمات رایگان کافه سبز بهره‌مند شوید.

برای مراقبت بیشتر از سلامتی خود، می‌توانید ویدئوی های مربوط به مزاج شناسی و اصلاح طبع را در اینستاگرام و آپارات مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!